Hva gjør jeg hvis jeg knekker bilnøkkelen min i tenningen?

Hva gjør jeg hvis jeg knekker bilnøkkelen min i tenningen?

Når bilnøkkelen bryter av i låsen eller i tenningen, kan ditt første instinkt være å få panikk. Det er imidlertid flere trinn du kan ta for å fjerne den ødelagte nøkkelen, inkludert å ringe Auto-Key.no. Vi skal skissere flere måter du kan fjerne en ødelagt bilnøkkel fra låsen din!

 

Undersøk låsen

Det første du bør gjøre er å prøve å finne nøyaktig hvor nøkkelen gikk i stykker. Avhengig av stedet kan du kanskje ta nøkkelen ut uten å trenge hjelp utenfra. Sjekk om nøkkelen er ødelagt i midten av nøkkelhodet.

 

Hvis nøkkelen gikk i stykker på midten, kan du fortsatt være i stand til å skru inn låsen og fjerne det som er igjen av nøkkelen. Hvis nøkkelen er ødelagt ved nøkkelhodet, kan det kreve en låsesmed for å fjerne nøkkelen på en sikker måte. Prøv å vrikke nøkkelen rundt for å se om den kan tas ut.

 

Spray olje inn i nøkkelhullet

Hvis du prøver å ta nøkkelen ut av tenningen selv, trengte du noen smøreprodukter. Produkter som penetrerende olje lar deg løsne opp tastene, noe som gjør det lettere å trekke dem ut. Denne typen olje er tilgjengelig på nesten alle oppussingsbutikker. Den er også tilgjengelig på nett hvis du kan vente ut leveringstidene eller du ønsker å kjøpe den som et sikkerhetstiltak.

 

Når du har oljen, spray oljen inn i nøkkelhullet der nøkkelen er ødelagt. Dette vil løsne nøkkelen litt, og muligens la den gli ut. Denne oljen kan også være gunstig hvis du har en lås som har vært vanskelig å betjene. Noen ganger trenger disse låsene rett og slett litt vedlikehold. Spraying av penetrerende olje vil gjøre det lettere å låse og låse opp uten å trene bort. Disse låsene kan også være farlige, da nøkler går lettere av.

 

Bruk Verktøy

Du har mer enn sannsynlig allerede verktøy til disposisjon i verktøykassen som du kan bruke til å fjerne en ødelagt nøkkel. For eksempel kan en tang med nåletang låses på nøkkelen som sitter fast i nøkkelhullet. Du bør koble denne metoden med en penetrerende olje vi nevnte tidligere. Denne metoden fungerer best hvis nøkkelen er ødelagt på hodet.

 

I noen tilfeller kan en skrutrekker også gjøre susen. Sett skrutrekkeren inn i låsen og vri den tilbake til standardposisjonen. Dette vil hjelpe deg med å slå på bilen hvis nøkkelen gikk i stykker, men det hjelper kanskje ikke å få nøkkelen ut. Når du bruker verktøy, er det viktig at du behandler låsen med delikatesse. Det siste du vil gjøre er å skade nøkkelen eller selve tenningen ytterligere.

 

Ring en tekniker

Hvis det ser ut som om nøkkelen ikke kommer ut etter å ha prøvd metodene vi nevnte ovenfor, er det på tide å ringe en lokal låsesmed. Faktisk anbefales det at du gjør dette uansett, siden det kan være lett å skade tenningen ytterligere ved å prøve å lirke den ut. Realiteten er at låsesmeder har tilgang til verktøy, utstyr og mange års erfaring som lekfolk rett og slett ikke har.

 

Når du prøver å ta nøkkelen ut av låsen, risikerer du å skade låsen din. Ikke bare trenger du en ny nøkkel, men du må også reparere låsen! Hvis du er bekymret for å ødelegge låsen ytterligere, ring en låsesmed.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal kr0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods